tag:blogger.com,1999:blog-5373635462263333578.post5411903977174011182..comments2024-01-23T00:35:34.576-08:00Comments on Gotuję: Risotto z pieczarkami i szpinakiemZuziak - gotujęhttp://www.blogger.com/profile/05941082144725511922noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-5373635462263333578.post-53234847603729028782021-04-03T02:30:54.789-07:002021-04-03T02:30:54.789-07:00Tylko specjalny ryż, wtedy to smakuje rewelacyjnie...Tylko specjalny ryż, wtedy to smakuje rewelacyjnie. Specjalny do risotto - arborio.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06917539710953839543noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5373635462263333578.post-5070325779600903842011-12-02T03:49:45.629-08:002011-12-02T03:49:45.629-08:00ejnieeema ; P zrobiłem tę potrawę ostatnio po raz ...ejnieeema ; P zrobiłem tę potrawę ostatnio po raz drugi... tym razem z ryżem arborio i suszonymi pomidorami (których ostatnio nie miałem) i wcale nie dostrzegłem aż takiej różnicy! ;-) ja? pierwszą? nie wierzę. po prostu nikt inny pewnie się nie chwali że z przepisu skorzystał a i jeszcze pewnie, przepis sobie przywłaszcza! cwaniaki jedne... ; Perzetehttps://www.blogger.com/profile/03929538204264740320noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5373635462263333578.post-72162629121640984742011-11-03T03:47:41.858-07:002011-11-03T03:47:41.858-07:00erzete bardzo się cieszę że smakowało :) I muszę C...erzete bardzo się cieszę że smakowało :) I muszę Ci powiedzieć że jesteś pierwszą osobą która wypróbowała przepis z tego bloga i podzieliła się wrażeniami więc to dla mnie małe święto i powód do radości :) Dzięki! Polecam kiedyś przy okazji jednak wypróbowanie ryżu arborio do risotto, według mnie jest spora różnica :)Zuziak - gotujęhttps://www.blogger.com/profile/05941082144725511922noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5373635462263333578.post-27809736399738060702011-11-03T03:08:25.336-07:002011-11-03T03:08:25.336-07:00WY-BOR-NE. Dziękuję za przepis! Wypróbowałem w zes...WY-BOR-NE. Dziękuję za przepis! Wypróbowałem w zeszły weekend z dziewczyną (polecam gotowanie we dwoje ;)), oniemieliśmy z wrażenia, takie dobre! Paru składników nie mieliśmy (te suszone pomidory... które na pewno jeszcze bardziej uświetniłyby smak; w ich miejsce dodaliśmy trochę papryki słodkiej ), parę zamieniliśmy (np szpinak świeży na mrożony, parmezan na goudę, arborio na zwykły paraboliczny), a efekt końcowy i tak... powalający! Daliśmy też chyba nieco więcej czosnku ;-) Ale to już kto co lubi...<br /><br />A co do "długotrwałości" przygotowania tej potrawy... Cały czas coś się i tak robi (kroi, sieka, wyciska, gotuje), więc czas leci. A przy dobrej organizacji (ustaleniu odpowiedniej kolejności wykonywanych czynności) czas przygotowania można naprawdę skrócić do zadowalającego minimum :]erzetehttps://www.blogger.com/profile/03929538204264740320noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5373635462263333578.post-68927824113390568882011-10-27T06:19:05.396-07:002011-10-27T06:19:05.396-07:00a ja risotta ani nie jadłam, ani nie przygotowywał...a ja risotta ani nie jadłam, ani nie przygotowywałam ... ale mam na nie wielką ochotę, a wiec kiedys na pewno i ja spróbuję:) ....może zrobie te Twoje ...bo bardzo smakowicie wyglada:)pozdrawiam jolanta szyndlarewiczPrzemysławhttps://www.blogger.com/profile/17291694425184779135noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5373635462263333578.post-82074296443600552152011-10-25T07:32:33.741-07:002011-10-25T07:32:33.741-07:00pyszne połączenie :)pyszne połączenie :)monamihttps://www.blogger.com/profile/07631857437456018126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5373635462263333578.post-91364429945232682902011-10-25T03:31:05.867-07:002011-10-25T03:31:05.867-07:00Nie taki diabel straszny jak go maluja, prawda? Ja...Nie taki diabel straszny jak go maluja, prawda? Ja risotto robie chetnie i czesto bo bardzo ale to bardzo je lubie. Twoja wersja strasznie mi sie podoba :))<br /><br />Pozdrawiam.majkahttps://www.blogger.com/profile/12086860387467715981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5373635462263333578.post-3935307162721961752011-10-25T01:50:30.461-07:002011-10-25T01:50:30.461-07:00Bo risotto, choc czasochlonne, wcale trudne nie je...Bo risotto, choc czasochlonne, wcale trudne nie jest! Ba, to ciagle mieszanie i dolewanie dziala na mnie uspokajajaco, wiec kiedy jestem wsciekla na caly swiat, robie risotto :) Twoje wyglada smakowicie, choc ja osobiscie wole, kiedy jest bardziej "papkowate" (tylko wtedy nie prezentuje sie juz tak ladnie na zdjeciach.)Maggiehttps://www.blogger.com/profile/01200693731532481325noreply@blogger.com