piątek, 30 maja 2014

Domowa granola

Błyskawiczna domowa granola: świetna z jogurtem naturalnym i świeżymi owocami  na śniadanie czy przekąskę. Robię ją regularnie i jeszcze mi się nie znudziła :)


Składniki:
  • 1/2 szklanki migdałów
  • 1/2 szklanki migdałów w skórce
  • 1/2 szklanki orzechów laskowych
  • 1/4 szklanki pestek słonecznika
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki suszonych moreli, pokrojonych
  • 1/2 szklanki żurawiny
  • 1/2 szklanki miodu
  • 1/4 łyżeczki cynamonu

Wykonanie:
  1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. 
  2. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. W misce mieszamy wszystkie składniki poza morelami i żurawiną. Dokładnie mieszamy tak żeby miód obkleił wszystkie składniki.
  3. Pieczemy 15 minut od czasu do czasu mieszając.
  4. Po wyjęciu z piekarnika dodajemy żurawinę i morelę i dokładnie mieszamy.
  5. Przechowujemy w zamkniętym słoiku.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz