sobota, 23 lutego 2013

Tort bezowy z żurawiną i granatem

Najlepszy tort jaki zrobiłam. Idealna kompozycja smaków: słodka beza i bita śmietana z kwaskowatą żurawiną i granatem. Po prostu obłędny smak. Krążek bezowy i konfiturę żurawinową można przygotować z wyprzedzeniem i tylko chwilę przed podaniem ubić bitą śmietanę i połączyć wszystkie składniki w finalny produkt :)

niedziela, 10 lutego 2013

Czekoladowy obłoczek na Walentynki

Nawet jeżeli nie obchodzicie Walentynek (tak jak ja ) to i tak warto pokusić się na przygotowanie tego ciasta. Wszak nie trzeba specjalnego święta by uraczyć swoje podniebienie pysznym, intensywnie czekoladowym, wilgotnym i nie za słodkim ciastem z bitą śmietaną.


niedziela, 3 lutego 2013

Krem bakłażanowy z pieczonym czosnkiem, parmezanem i sosem Worcester

Bardzo aromatyczna, rozgrzewająca zupa krem na bazie bakłażanów. Dodatek pieczonego czosnku i sosu Worcester sprawia, że krem ma charakterystyczny, lekko korzenny smak. Doskonale smakuje także z dodatkiem grzanek. Polecam!