Składniki:
- 1/2 szklanki migdałów
- 1/2 szklanki migdałów w skórce
- 1/2 szklanki orzechów laskowych
- 1/4 szklanki pestek słonecznika
- 2 szklanki płatków owsianych
- 1/2 szklanki suszonych moreli, pokrojonych
- 1/2 szklanki żurawiny
- 1/2 szklanki miodu
- 1/4 łyżeczki cynamonu
Wykonanie:
- Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
- Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. W misce mieszamy wszystkie składniki poza morelami i żurawiną. Dokładnie mieszamy tak żeby miód obkleił wszystkie składniki.
- Pieczemy 15 minut od czasu do czasu mieszając.
- Po wyjęciu z piekarnika dodajemy żurawinę i morelę i dokładnie mieszamy.
- Przechowujemy w zamkniętym słoiku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz